Pate Tiramisu

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2010 | 3957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.pate alb
  • 1/2 piept de pui,  
  • sare,
  • piper,  
  • 50 g unt,  
  • 2 felii de paine graham,
  • 1/2 ardei capia rosu,
  • 1/4 tulpina praz tanar,
  • 1 albus de ou fiert si dat pe razatarea mica,
  • 2 linguri parmezan ras.
  • pt.pate maro
  • 200g ficatei pui,
  • 2 felii de paine graham,
  • 2 linguri parmezan ras,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri mustar,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • marar verde,
  • un galbenus de ou fiert si dat pe razatoarea mica.
  • pt.painicile cu rosii si masline -
  • 500g faina alba,
  • 1 plic Garant pt.aluaturi dospite Dr.Otker,
  • sare,
  • apa calduta,
  • 4 masline mari negre,  
  • 3 rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de  masline.  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate Tiramisu:

Pate alb - se spala pieptul de pui bine, se taie fasiute, se fierbe in apa cu sare, se scurge , se toca marunt.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul impreuna cu untul, parmezanul, albusul fiert si razuit si painea udata si stoarsa.Adaugam la sfarsit in acest pate tocatura fina de ardei rosu si praz tanar fara a mai pasa Amestecam usor cu o furculita.Invelim in folie de plastic alimentara, facem un sul si bagam la rece cateva ore.

Pate maro - se spala bine ficateii de pasare, se fierb in apa cu sare, se scurg , se toaca marunt, se paseaza cu blenderul sau pasatorul.Se adauaga parmezanul, painea udata si stoarsa, untul, mustarul, galbenusul fiert si razuit.La sfarsit adaugam in pate si tocatura de marar verde si ardeiul verde tocat fin.Nu mai pasam ci amestecam usor cu o furculita.Invelim in folie de plastic alimentara, facem un sul si bagam la rece cateva ore.

Painicile cu rosii si masline - facem un aluat din faina cu garant, sare,ulei si apa calduta.Lasam 15 minute sa creasca la caldura, apoi amestecam cu bucatele de masline si rosii cherry.Atentie, la rosiile cherry scoatem miezul si semintele si scurgem zeama, apoi taiem triunghiuri.Framantam bine, intindem cu sucitorul o foaie subtire pe masa de lucru cu faina,taiem patrate maricele, le coacem pe plita sau o tigaie antiaderenta, eu am Doubletta cu triplu strat de teflon, o incing bine inainte, apoi dau focul mic, ung cu putin unt si coc painicile pe ambele parti.

Servirea - se servesc rondele suprapuse de pate,una alba una maro, exact ca un tiramisu, alaturi de rosii cherry si de painicile cu rosii si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

epurasha2bb 1

15.04.2010, 12:12

Oana 1

16.04.2010, 10:48

Vaai, ce minunatie Arata foarte bine

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:58

mersi Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dracula